torstai 4. elokuuta 2016

Pitkästä aikaa taas treenikuulumisia

2016 on mennyt kuin siivillä. Hiireltä puuttuu enää haun pimeäkoe (joka on viikon päästä), sit olisi Pelastuskoiraliiton hakukokeet kasassa. Naalilla suunnitelmissa peruskoe nyt syksyllä.

Heinäkuussa tuli treenattua kahdesti Mypekon kanssa vieraiden ihmisten kanssa. Treenit sujui todella hyvin (yksi jälkitreeni ja yksi haku) ja saatiin uutta tietoa taas runsaasti, hakualueella oli pitkä ja vaikea kivikko mitä treenattin erityisesti.

Eilen tuli tehtyä Hiirelle kokeenomainen treeni, jota vedettiin läpi hyvällä itsetunnolla noin 12 minuutissa, eli mitään ongelmaa ei oikeastaan ollut. Kerran irtosi vähän turhan paljon alueen ulkopuolelle eikä tullut heti käskystä takaisin, mutta tultiin siihen lopputulokseen että hajut varmaan oli levinnyt kosteikolle joka sattui olemaan sielläpäin.

Naali harjoitteli haukkumista, ensin 5 hyvää haukkua, sitten 10 ja 15. Lopussa haukkui jo tosi hyvin, mutta paussaa edelleen ja katsoo minua päin. Lisää ilmaisutreeniä siis!

Tänään oli vuorossa Naalin agility, joka meni... kohtalaisesti. Läksyksi tuli sekä sylkkäriä että valssisarjoja, että saisin ite ohjaukset kuntoon. Edelleenkin teen nopeita nykäyksiä välillä sen sijaan että ottaisin rauhallisesti ja veisin ohjaukset loppuun saakka. Alla rata, oli kyllä aika kauhea...


Rata oli aika kauhea muistaa JA ohjata. Mulle 3-11 oli ihan painajaismaista. Oli tarkoitus valssata ja tehdä niisto, ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen. Valssit oli liian myöhässä ja liian etunojaavia, "uhkaavia", niistossa olin ensin koiran tiellä koska en käyttänyt tarpeeksi etukroppaa. Takkuilin, haparoin ja olin koko ajan myöhässä tai menossa väärään suuntaan. Ja Naali kun ei hidastele vaan kieltäytyy jos mun ohjaus on huono... 

13-16 oli toinen vaikea kohta missä neuvottiin tekemään (ainakin maksi-koiran kanssa) takaakierto 14 kohdalla sen kauempana olevan siivekkeen ympärille (parempi linja) ja siitä japanilaisella 15lle että koira ei vahingossa menisi takaa. Tämä meni yllättävän hyvin ja vauhdikkaasti, sain Naalin virettä nostettua leikkimällä ja viileä ilma auttoi paljon. Japanilainen sujui hyvin, takaakierto 14lle ei ensin niin hyvin kun hätiköin ja vedin liian äkkiä käden pois, mutta mua kehotettiin ajattelemaan että "keilaan" koiraa sinne taakse niin johan sujui! Loppu meni sitten tosi hyvin ja vauhdikkaasti (selkeesti Naalin heiniä tommonen putki-hyppyralli).

2 kommenttia:

  1. Huhhuh, mikä rata. Mä inhoan näitä ratoja, koska ei niitä voi muistaa.

    VastaaPoista
  2. Ithink this is among the most significant info for me. And i'm glad reading your article.

    But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent : D.
    Good job, cheers

    VastaaPoista