torstai 16. huhtikuuta 2015

Agilityä, treenejä ja arkea

Pari viikkoa melkein meni taas, enkä ole ehtinyt päivittämään blogia kovin paljon. Täällä on kaikki hyvin, mutta hiukan kiireistä.

Agilityssä on ollut allaolevat radat:


Naalin kanssa reenattiin kontaktipintoja, eli sitä että koira pysähtyy puomille kaksi jalkaa puomin päällä ja kaksi jalkaa maassa. Naalin kanssa myös harjoiteltiin puomille menemistä vähän kauempaa, etenkin kakkosesteenä puomi oli hiukan haastava kun putkensuutkin houkuttelee siinä. Naalin reeni meni kohtalaisen hyvin, kepit aika kökösti ilman ohjureita niin päätin ottaa taas ohjurit käyttöön. Rengas meni maxikokoisena todella huonosti, niin jouduttiin harjoittelemaan sitä että Naali menisi oikeasta kohtaa ja oppisi itse hakemaan sen.

Hiiren kanssa meni puomi ihan nappiin, se on jo niin taitava arvioimaan mille esteelle mennään. 3-4 jouduttiin hiukan miettimään ja päädyin tekemään välistävedon kolmosen jälkeen peruuttamalla ja sitten jonkinmoisen jaakotuksen (kai) vitosputkea kohti. 7-12 oli hauskaa vauhtirataa, mutta 11-este tuotti päänvaivaa ja päädyin lopulta tekemään valssia niin että Hiiri kiersi oikeata siivekettä niin pääsin ite mahdollisimman paljon etenemään koska piti ehtiä 13 ohjaamaan. Loppurata olikin sitten melko helppo, Hiiri osaa kaikki keppikulmat jo niin hyvin. Ite en meinannut muistaa että 21 on putki en sitten millään...


Sitten viikon rataan, jota olen taas ite (!) koittanut muistaa ulkoa... Ei ehkä ihan vastaa todellisuutta.

Hiiren kanssa meni taas todella hyvin. Pystyin ohjaamaan 4-keppejä putkensuusta käsin (3sen kohdalta) eli en joutunut alussa kauheesti juoksemaan. Ennen vitosta puolenvaihtoa, kutonen vastakäännöksellä ja sit taas juostiin lujaa 7-11. Ennen 11 piti muistaa tehdä käännös ja jarrutus että koira tajusi että suunta vaihtuu. 12 tein valssaamalla, sitten taas kepit ja kauko-ohjaus putkeen, juoksu 14-17, persjättö ja lopuksi vaan mahdollisimman paljon putkea päin. Oli aika helppo ja kiva rata. :)

Naalin kanssa meni superhyvin kans! Naali jäi todella hyvin odottamaan, mutta alussa meinas jäädä 2-este väliin. Harjoiteltiin sitten suoraa linjaa vähän aikaa, mulla oli kouluttaja palkkaamassa ja harjoiteltiin samalla myös etenemistä. Lopulta Naali veti hienosti 1-3 melko vauhdikkaasti. Kepeille pistettiin ohjurit ja Naali meni todella hyvin niitä! Vastakäännös 6-esteellä tuotti ekalla kerralla hiukan hämmennystä mutta jo tokalla kerralla Naali tiesi siinäkin mitä pitää tehdä. A:sta otettiin vaan kontaktiharjoittelu, sitten 9-11 meni taas toooodella vauhdikkaasti ja aiheutti päänvaivaa koska 12... Jouduin jarruttelemaan aika paljon. Naali irtosi kepeistä hienosti putkeen, otti hyvin 15-esteen ja keinun. Loppusuora eli 17-19 oli hiukan haastavaa, en tule Naalin kanssa tulevaisuudessa ehtimään tekemään mitään persjättöjä, se on aivan VARMA. Päädyin sitten vaihtamaan puolta kun Naali oli keinulla.

Tokossa Naali skarppasi todella paljon. Viime viikolla oli vähän hankala päivä, Naalin sivulletulon käsimerkkiä koitettiin häivyttää vähän enemmän pois ja Naali taisi paineistua siitä aikalailla. Tällä viikolla oli ohjelmassa seuruu ja Naali veti todella hyvin. Jouduin miettimään tarkasti mitä ite teen ja päädyin vaihtamaan käskyä, nyt käskynä on "Lähellä" joka on myös meidän ohituskäsky kun ollaan lenkillä.

Alla vielä hieno kuva näin blogipostauksen päätteeksi:

1 kommentti:

  1. Hei, sinut on haastettu Liebster Awardsiin. --> http://porokoirapyry.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards.html

    VastaaPoista