perjantai 14. helmikuuta 2014

Väsynyt viikkopäivitys

Tällä viikolla on ollut kohtalaisesti reenejä, en ole vaan töitten takia päässyt näitä vielä päivittämään tänne.

Haku
Lauantaina oli monimutkaiset ja erilaiset hakutreenit.

Ensimmäisellä alueella Hiirellä oli peräkärryssä oleva maalimies, ja se olikin aika vaikea. Löytyi vasta kun maalimies hiukan raotti peräkärryn ovea ja sieltähän se löytyi. Alueena oli satama ja tuuli oli kova, Hiiri oli levoton ja haukkui melkeinpä koko ajan ihan turhia. Yksi positiivinen juttu oli että saatiin kokeilla nostaa koiraa veneeseen, vieras mies siis nappas Hiiren syliin ja antoi sen laidan yli mulle. 

Toisella alueella oli seisova maalimies piilossa syvällä kaislikossa, jään päällä. Hiiri nappasi hajun kovasta tuulesta ihan alkumetreillä ja ampaisi kaislikkoon, ei kestänyt monta minuuttia niin rupesi ilmaisemaan. Tähän harjoitukseen olin todella tyytyväinen, Hiiri teki mallikkaasti töitä ja käytti nenänsä hyvin.

Viimeinen alue oli laaja, oli merenrantaa, puita, lampia ja hiekkaa plus loskaa. Maalimies oli puussa niin paikallistaminenkin oli tärkeätä. Menin alueen läpi viistosti, Hiiri irtosi hyvin ja etsi itsenäisesti. Pitkän ajan ja kävelemisen jälkeen sai vihdoin hajun, ja annoin koiran työskennellä ite. Hiiri teki aivan loistavaa työtä hajun paikallistamisessa, kiersi ensin aluetta ja rupesi sitten siksakkaamaan, kunnes sai sen paikallistettua yhteen puuhun, siinä vaiheessa rupesi sitten haukkumaan. Hyvä Hiiri!

Agility
Sunnuntain agility ei ollut mikään loistava. Vaikea kolmosrata sekä väsynyt koira+ohjaaja, Hiiri haukkui turhia ja mä en meinannut saada vaikeita käännöksia millään tehtyä. Ei auttanut että rata oli kauheesti takakiertoja ja -leikkauksia.

1-4 oli vaikea, kun mä en millään meinannut saada sitä Hiiren kaa sujumaan. Takakierroissa on vielä paaaaljon harjoiteltavaa. Tein 2 edessä puolivalssia ja 3 edessä kokonaista valssia, mutta aika kömpelöä se oli.

4-6 oli kans ihan kusista, tein ensin liian jyrkän viikkauksen niin että Hiiri meni kepeille putken sijaan! Onpas mulla herkkä koira. Sitä estekulmaa sitten hiottiin ja hinkattiin.

7-9 ei ollut vaikea, rengasta harjoiteltiin hiukan erikseenkin kun Hiiri ei vielä tajua sitä kokonaan.
11-12 oli hankalampi kun mitä näyttää, etenkin kun Hiiri ei ole kovin putkihakuinen.

13-17 oli suhteellisen helppoa, siinä 17 kohdalla pitää olla tarkka ettei Hiiri mee puomille. Sain Hiiren aika hyvin irtoamaan 15-putkeen ja juoksin sitten ihan vimmatusti 17 kohti.

18 oli sairaan vaikea, mä en vaan tajunnut sitä enkä oikein jaksanutkaan. Samalla lailla meni 19-22 kanssa, mulla oli vaikeuksia saada ohjaukset sujumaan niin se oli aika haparointia.

Toko
Kokeenomainen treeni.

Paikallaanmakuu ja luoksepäästävyys: lähti tuomaria kohti, mutta iloisesti eikä liian innokkaasti. Paikallaan pysyi koko makuun aikana, mun pikku sfinksi. <3

Seuraaminen hihnassa: ihan ok, vähän jätätti ja mun pitää ottaa rauhallisemmin kun tulee käännöksiä sekä temponvaihtelua.

Seuraaminen vapaana: parempaa kuin hihnassa.

Liikkeestä maahan: huippuhyvää, ei ongelmaa.

Luoksetulo: jouduin antamaan tuplakäskyn jostain syystä, ja ei tietty tullut eteen...

Liikkeestä seisominen: meni hyvin, vähän Hiiri koitti ennen liikkeen alkua ennakoida.

Hyppy: ei hypännyt ensin, kouluttaja sanoi että kato esteen taakse, ei sen eteen ja johan hyppäsi! Voiko se oikeesti olla niin pienestä kii?

Neuvona saatiin että jäävien aikana pitää mulla olla ripeä tahti ja selkeä ääni, ja hypyn aikana pitää olla katse kauempana esteen takana. Ihan hyvä treeni ja jäi hyvä maku suuhun, kai me sunnuntain kokeesta selvitään!

Huomenna on agilityepikset ja sunnuntaina tokokoe, niistä sitten lisää pikkuhiljaa, toivottakaa onnea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti