torstai 20. helmikuuta 2014

Kilpailuja ja treenejä

Agilityepikset 15.2.2014

Hiiren kanssa käytiin kokeilemassa agilityepiksissä kilpailemista. Kivaa oli vaikkei voitettu mitään!

Möllirata:

Ekalla kierroksella tuli yksi hylky ja yksi kielto, tässä se tarkoitti 20 virhepistettä. Ekalla kerralla suoritusaika oli 30,21 (ihanne 40). Hylky tuli 3-putken kohdalla kun Hiiri meni väärään putkensuuhun, kielto tuli 9-esteen edellä kun jäi arpomaan.

Toisella kierroksella tuli vaan yksi hylky, taas 3-putken kohdalla. En vieläkään keksinyt miten sitä mennään ja Hiiren liike meni niin väljäksi että se hyppäs 4-esteen väärältä puolelta. Muuten meni rata virheettömästi ja ajalla 26,61! Nopea!

Osallistuttiin myös avoimeen luokkaan.

Avoin rata:

Avoimessa HYL oli HYL, eli pisteitä ei laskettu enää sen jälkeen ja aikaa ei kirjattu ylös. Ihanneaika oli 50. Tällä kertaa keksin miten tehdä 1-3, niin siinä kohtaa meni kaikki vielä hyvin. Ekalla kerralla HYL tuli siitä kun Hiiri hyppäsi 4 väärinpäin, meidän täytyy vielä noita takakiertoja harjoitella. Kaikesta huolimatta 5-7 meni loistavasti, vaikka siinä tulee kepit vähän puskasta muurin jälkeen ja siinä joutuu aikalailla jarruttelemaan. 8-9 mokasin hiukan ja sählin kun en muistanut miten piti ohjata. Loppurata menikin sitten ihan hyvin, ei ongelmia.

Toisella kierroksella oli jännää, koska ensimmäinen virhe tuli vasta keppien kohdalla, jouduttiin kerran uusimaan ne! Nyt muistin ohjaukset, mutta Hiirtä väsytti hiukan niin kaksi kieltoa tuli 9-putken kohdalla. Kolmas kielto tuli sitten 11-aidan kohdalla kun Hiiri taas hiukan epäröi, ja näistä kielloista taisi sitten tulla HYL. Muuten rata meni ihan hyvin ja olin tyytyväinen meidän suorituksiin.


Tokokoe

 16.2.2014 meillä oli tokokoe, nyt saatiin ensimmäinen ALO1-tulos! Täpärällä mutta silti!

Luoksepäästävyys oli täysi 10 ei mitään ongelmaa.

Paikalla makaaminen oli kans 10, mutta tähän en ite ollut tyytyväinen koska jouduin antamaan tuplakäskyjä sekä maahanmenossa ja sivulletulossa. Tuomari ei vaan vissiin kuullut... No, ryhmässä oli yksi koira joka ei suostunut tekemään yhtään mitään niin se keskittyi aikalailla siihen.

Seuraaminen kytkettynä oli 9. Ihan hienon näköistä mutta välillä jätätti, mun pitää siis ite valmistella käännöksiä ja temponvaihtoja paremmin.

Seuraaminen taluttimetta oli 8,5. Hiiri otti ehkä hiukan liikaa etäisyyttä muhun.

Maahanmeno oli 8, tästä tuomari rokotti kun lähdin liian vauhdilla ja Hiiri jäi jälkeen, mutta ite maahanmeno oli liki täydellinen ja terävä, koira ei vaan ehtinyt mun vauhdissa mukana.

Luoksetulo oli 9,5. Hiiri jäi murto-osan sekunnista arpomaan että tuleeko vai eikö... Ja taas tuli suoraan sivulle vaikka pitää tulla eteen...

Seisominen oli 8, en oikein tiedä mitä tässä mättäsi, mielestäni meni paremmin kuin maahanmeno mutta kai se koira hetken arpoi tms. Tai eiku... ehkä annoin tuplakäskyn sivulletuloon, siinä se oli!

Estehypystä tuli 0, Hiiri ei taaskaan suostunut hyppäämään vaikka katoin esteen taakse. Mikä tässäkin on? Huoh.

Kokonaisvaikutus oli 8, tuomari kehui mun käytöstä (reipasta marssia, katse suoraan eteenpäin, en varmistanut että koira teki tehtävänsä vaan luotin siihen) mutta arvosteli sitä että Hiiri ei niin innostuneesti ollut mukana, pitäisi olla enemmän "paimenkoiramaisuutta". No katos kun porokoiraa ei oikein kiinnostanut silloin...

Yhteensä pisteitä 160,5 ja hädintuskin ALO1. Jeeee!


Tokotreenit

Tehtiin ensin seuraamista eri nopeuksilla, ja meillä meni Hiiren kanssa aika loistavasti. Ainoa kritiikki tuli juoksusta, en kuulemma saa juosta niin pitkillä askelilla ku Hiiri ei pysy perässä. :)

Ruutua harjoiteltiin myös, Hiiren kanssa palailtiin alkeisiin eli palkka ruudussa. Oli paljon häiriötä kun vierellä ihmiset rakensivat aitaa kentän puolittamiseksi, mutta ei se Hiirtä haitannut.


Hakutreenit x2

Ke
Keskiviikkona mentiin pitkästä aikaa hakutreeneihin. Oli aika isokin ongelma, Hiiri nimittäin päätti skipata maalimiehiä ja mennä suoraan siihen kaikesta kauimpaan. Pahinta tässä on se että hän kävi kahden ensimmäisten maalimiesten lähistöllä, haukahti ja lähti.

Hiiri sitten joutui autoon ja uudestaan melkeinpä viimeisenä, ottamaan yhtä ainutta maalimiestä etukulmasta. Meidän täytyy harjoitella hallintaa, tyhjille paikoille lähettämistä ja maalimiesmotivaatiota.

To
Torstaina käytiin pelastusharjoitusalueen rauniolla ja harjoiteltiin taas kaikenlaista. Hiirellä oli maalimies kerrallaan tällä kertaa, ja kouluttaja auttoi vietin nostamisessa, mm. lähtötilanteessa voin pitää käden Hiiren kaulan alla ja innostaa sitä ennenkun lähetän.

Hiiri löysi maalimiehet ihan hyvin, yhden luota meinasi lähteä mutta saatiin se takaisin. Tämä tarkoittaa sitä että maalimiehien pitää tulevaisuudessa olla tosi ihkuja ja kivoja, ja palkka pitää olla makkaraa (eli parempaa). Ensi kerralla voisi tehdä näköpakoja ja inkkareita vaan, pakenevia, hauskoja ja nopeita. Mun pitää itekin palkita Hiirtä, leikkiä sen kanssa ja olla enemmän mustavalkoinen, koska nyt me ollaan molemmat liian totisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti