keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Maanantaitoko ja keskiviikkohaku

Toko
Noutoa harjoiteltiin ja saatiin Hiiren kanssa neuvo mennä aina kyykkyyn välillä, ja siitä vasta porokoira innostui ja nouti ihan kybällä! Eli välillä kyykkyyn kun heittää, välillä nousen sitten ylös että siihen saisi sitä intoa. Vielä pitäisi päättää tuoko Hiiri kapulan eteen vai suoraan sivulle. Taidan nojata enemmän siihen että toisi eteen.

Hyppyä tehtiin taas ja harmikseni Hiiri teki sen liki täydellisesti. Meillä on vaan joku ihme kisajumi päällä... Sain ohjeeksi välillä tehdä siitä helpompaa eli heittää sitä namia esteen yli Hiirelle, koska ite liike on meillä jo kasassa, jossain vaan välillä tyssää.

Haku
Minulla oli tänään neljä valmista maalimiestä, raunioalueella. Tarkoituksena oli mun lähinnä harjoitella lähettämistä, niin keskeytin homman jos Hiiri meni muualle haahuilemaan. Kiersin siis rauniota ja pistoitin alueen reunoille, sekä koitin saada Hiirtä seuraamaan itteäni eli tekemään L:ää.

Hiiri löysi hyvin kaikki maalimiehet, mutta innoissaan haukkui jo kymmenisen sekuntia ennen kun oli maalimiehen luo. Tähän saatiin neuvoksi pistämään maalimiehiä lähekkäin että se joutuu kunnolla tarkentamaan piiloa.

Vähän sain myös neuvoja siitä mimmosia ne kokeet PKn pelastuskoirille oikein on ja ihan kivaltahan se kuulosti. Vähän hirvittää tottisosuus mutta muuten etsintäsuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen on semmosta mitä vaatiii lähinnä multa harjoitusta, ei niin paljon Hiireltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti