sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Agitreenit

Meidän piti mennä jo eilen (18.1.2014) agilityepiksiin mutta siitä ei tullut mitään, kun jouduin sen sijaan oksentelevan kissan kanssa eläinlääkäripäivystykseen. Kissan vointi on jo parempi, mutta kisat tosiaan jäi väliin.

Tänään oli sitten agilitytreenit ja mittari näytti -18 astetta. Treenien pakkasraja on -15... Noh, ajattelin että meen silti ja vedän yksin rataa läpi jos kukaan muu ei tuu. Kaikki melkeinpä tuli paikalle silti ja ohjaaja sanoi että hänkään ei pakkasesta välitä, onhan meillä halli joka on eristettykkin. Ihan tyytyväinen olin että oli sittenkin ohjausta, Hiiri kun on TOSI energinen nyt kun on vähän kylmää. Lämmittäessä hyppi ja riehui ja näykki ja kävi ihan kierroksilla taas.

Seuraavanlainen rata oli meillä käytössä:

Hiirellä oli kova vauhti päällä ja 1-5 meni ilman ongelmaa. 6-putken kanssa tuli sitten niitä ongelmia, kun piti tehdä takaleikkauksen ja kääntyä takaisinpäin niin Hiiri ajatteli että hän jättää sen putken välistä koska mäkään en mee sinne... Meidän pitää harjoitella paljon putkia eri käsien ohjauksilla ja eri kulmista, kun Hiiren putkivarmuutta pitää ehdottomasti parantaa! Kaikista helpoiten toi olisi mennyt jos koira irtoaisi itse putkelle 5 ja 7 esteestä jo ettei ohjaaja tarvitse poistua esteen takaa. No ei Hiiri niin hyvin mihinkään tylsään putkeen irtoa... Tehtiin sitten sillai että mä panikoin ja huusin kun piti saattaa koira putkelle ja valssata ylälaitaan niin että koira tulisi vasemmalla puolella eikä menisi puomille.

8 oli toinen vaikea putki, mutta kunhan me saatiin se 7 valssi jotenkuten hommattua niin Hiiri kyl meni 8 ihan helposti.

9-13 oli ihan helppoa, tein valssin taas ennen A:ta. Kepeillä meillä oli ohjurit. Kontakteista sen verran että sitä pitää taas vahvistaa että koira pysyisi kontaktilla, kun nyt Hiiri vähän fuskaa (ÄLÄ anna sen fuskata kontaktipinnoilla!).

14 eli rengas oli vaikea, meidän pitää harjoitella sitä niin että näytän sille selvästi mistä reiästä pitää hypätä.

Muuten ihan helppo ja kiva rata, mun sekoiluista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti