torstai 7. marraskuuta 2013

Keskiviikkohaku

Tuli taas käytyä pimeässä hakuilemassa. Meidän treeni oli tällä kertaa "raunioalueella" (mutta ei itse raunion päällä!). Aikomuksena oli treenata erilaisia piiloja Hiiren kaa, ja maalimiehet oli yksitellen piilossa että pystyin systemaattisesti tutkimaan aluetta ilman että Hiiri lähti "väärän" maalimiehen luo. Tehtiin enemmän pelastushakutyylistä hommaa.

Ensimmäinen maalimies oli avonaisen betoniputken sisällä. Hiiri löysi sen helposti ja ilmaisu oli kunnossa. Vähän liian liki hän tuli, kuulemma kävi ihan putken sisällä pyörimässä jopa. Pitää muistaa sanoa maalimiehille että ajaa sen vähän loitommalle.

Sitten tuli aika pitkä väli ennen seuraavaa maalimiestä, Hiiri teki hyvin työtä vaikka oli tyhjää täynnä, ihan tyytyväinen siihenkin olin. Koira lähti mihin käskin, tsekkasi piiloja ja etenkin semmosia missä ihmisiä oli ollut ennen meidän vuoroa (Hyvä Hiiri!).

Seuraava maalimies olikin hiukan haastava, melkein umppari. Maahan oli upotettu roskis minkä kansi oli vaan hiukan raollaan. Hiiri kiersi piilon ja maalimiehen mukaan koitti jopa avata kannen ennenku rupesi ilmaisemaan. Tähänkin olen tosi tyytyväinen, koira teki ihan oikean ratkaisun.

Viimeinen maalimies oli pieni jäynä, se olikin aika lähellä mua semmosessa talohökkelissä sisällä. Ensin lähetin Hiiren vähän kauemmas tsekkaamaan, mutten kuitenkaan mennyt mönkään vaan seuraavaksi lähetin ihan oikein katsomaan sinne mistä ei oltu viel tsekattu, ja sieltähän se helposti löytyikin.

Sekä ohjaaja että koira on viisastunut, sanoisin. :) Tajusin systemaattisesti lähettää Hiiren tarpeeksi kauas ja pitkälle kattomaan piiloja ennenkun olin tyytyväinen sen työhön ja siirryttiin seuraavaan. Mikään maalimies ei jäänyt välistä ja koko alue tuli tutkittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti