sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Möllitoko ja agitreeni

Viime torstai uskallettiin Hiiren kanssa kaverin innoittama möllitokoihin. :) Mehän ei olla nyt kesään jälkeen juurikaan tokoa harjoitelleet niin hiukan oli ruosteinen olo, vaikka otettiin pieni tehokuuri ennen möllejä... Noh, tuli varmistus että kait meidän pitää taas jatkaa sitä tokoa, lokakuussa jos pääsis kurssille.

Alla meidän tulokset:

Luoksepäästävyys: 8 Meidän täytyy todella harjoitella tätä, koska Hiiri räjähtää ilosta kun tuomari tulee moikkaamaan. Se hyökkää syliin ja nojaa etujaloilla tuomariin ja on tooooodella innostunut mutta sentään ystävällinen. Tavoite ois saada reaktio vähän rauhallisemmaksi, mutta se on todella vaikeeta koska Hiiri rrrrakastaaa ihmisiä.

Paikallaan makaaminen: 9 Jouduin antamaan tuplakäskyn alussa, koska siirryin hiukan Hiiren vieressä ja astuin sen päälle. Siitä tuli kauhee HAU ja Hiiri tietty nousi. Hitsi kun ite epäröin ja liikahdan siellä hermona. Muuten pysyi tosi hyvin, vaikka vieruskaveri lähti ryömimään ja kaikkea. Yhden käsimerkin annoin noin puolessa välissä kun Hiiri oli vähän liiankin kiinnostunut vierellä olevasta kamusta.

Hihnaseuraaminen: 7 Hiiri nuuski ja ei oikein pysynyt menossa niin hyvin mukana, pitää harjoitella seuraamista vielä paaaaaaljon.

Seuraaminen: 9 Hiiri oli aika skarppina vieressä suurimman osan ajasta, hiukan tuli pisteitä vähemmän kun kehuin ja käskytin enemmän ja annoin pieniä apuja.

Maahanmeno: 10 Aivan täydellisesti meni. :)

Luoksetulo: 10 Ei ollut kyllä omasta mielestä kovin hyvä koska Hiiren kuuluu tulla eteen, nyt se tuli suoraan sivulle. Mutta tuomari ei kysynyt ennen miten sen kuuluu tulla. Hähä. :D

Seisominen: 8 Annoin käsimerkin varmuuden vuoksi, koska liikkeestä seis on meillä suhteellisen ruosteista ja mul oli sen kanssa ongelmia just ennen möllejä.

Hyppy: 8 Hiiri teki muuten hyvin mutta nenä nuuski estettä...

Kokonaisvaikutus: 8

Yhteensä 175, eli 1.tulos. Olen tosi tyytyväinen, ja kun vähän hioo vielä niin uskaltaa ehkä ihan virallisiin kokeisiin.

Sitten käytiin tänään agilitytreeneissä ja oikein yksityistunti oli, kun muut kurssilaiset oli poissa. Alla rata.

Aloitettiin siitä että tehtiin 13-17, koska se osuus vaikutti Hiiren kannalta eniten hauskalta. Yksinkertainen juoksuosuus siis, missä Hiiren lemppari esteitä.

Sitten mentiin 1-4, vedettiin sen jälkeen 4-8,9 vähän kerrasta riippuen ja ihan lopuksi otettiin se vaikein putkikulma eli 9-13.

Hiiren kanssa työskenneltiin niin että koko ajan pidettiin motivaatiota yllä. Kouluttaja oli palkkaajana, välillä leikittiin mutta useimmiten palkka oli nami. Minä taas palkkasin aina siitä kun Hiiri tuli luokse niin että voitiin jatkaa harjoittelua. Hyvin meni, Hiiri oli kovassa vireessä koko ajan ja taas tiedän hiukan enemmän koirastani.

1.4 mentiin siten, että seisoin kakkosen kohdalla, otin Hiiren luokse oikealla kädellä ja heitin vasemmalla kädellä kakkosen yli, sitten kierähdin 3 ja 4 yläpuolelle ja periaatteessa huusin suoraan putkeen koska Hiiri osas ottaa 3 siitä välistä kun oli niin suora linja.

4-6 oli hiukan mutkikas kun 5-6 kulma oli vaikea. Piti tehdä terävä mutta tarpeeksi selkeä vekkaus vitosesteen takana että koira tajusi kääntää 6 päin. Siinä jouduin ite tekemään aikalailla hommia kun paljastui että teen ohjauksia aivan liian hätäisesti ja terävästi, Hiiri ei ehdi mukana.

7 ja 8 oli kans semmosia että sain kunnolla reenata ohjaustani, heti kun oli epäselvää niin Hiiri jätti jonkun esteen välistä.

8 ja 9 meni hienosti, osaan todella hyvin jo tehdä "sukkamanööverin" millä saan Hiiren sinne putkeen.

10, 11, 12 ja 13 oli taas hiukan enemmän haasteellisia, kun piti ohjata tarkasti. Ensinnäkin joutui 10 kohdalla taas selkeästi viestimään koiralle ohjauksen että koira ei menisi väärin putkeen. Terävä käännös ja vartalon oikea suunta auttoi tässä. 12 esteen kohdalla tehtiin valssi, että tulisi oikea lähestyminen esteelle 13. Siinäkin jouduttiin hiukan tekniikkaa treenaamaan että ite tekisin tarpeeksi rauhassa ja hyvin sen valssin. Kyllähän se loppujen lopuksi sujui ihan hyvin. :)

Oli oikein miellyttävät treenit ja taas tuli paljon harjoiteltua kaikenlaista. Kyllähän meistä vielä hieno agilityparivaljakko tulee. Esteet pidettiin aika matalana (40cm?) ettei jouduttaisi taistelemaan siitä itse suorittamisesta tällä kertaa. Se saa jäädä toiseen kertaan, tai sitten mennään johonkin hyppykoulutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti