sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Agilitytreenit


Tämmönen rata oli tänään. Estekorkeus oli meillä 50 cm. Hiiri mahtui hienosti alle kunhan koukisti jalkojaan hiukan...

Hiiren kanssa mentiin enimmäkseen 1-4 ja 8-11, radan muita osia jäi aika paljon ottamatta. 5-7 taidettiin mennä kerran (ehkä). 1-3 oli periaatteessa aika helppo kun pystyi menemään kakkosesteen taakse, nelosen takaleikkaus oli sitten vähän haastavempi ja varmaan siitä syystä Hiiri sit taas rupesi menemään esteitten alle ja himmailemaan. Kouluttajakin koitti mutta Hiiri meni senkin kanssa välillä esteitten alle. Lopuksi Hiiri meni jopa ykkösen ja kakkosen alle, kun me just yritettiin saada koiraa tajuamaan että sitä palkkaa ei tule jos alle menee ja rata keskittyy siihen kohtaan. Lopuksi kaappasin Hiiren syliin ja vein autoon kun Hiiri ei oikein toiminut ja lähti ihan lapasesta.

Kouluttaja mm. huomautti siitä että Hiiri katsoo tosi paljon mua eikä oikein ite keskity esteisiin lainkaan, mikä voi olla jotain epävarmuuttakin. Tämä sit aiheuttaa sen että heti kun ite viiton liian alhaalla tai koukistan polvia niin Hiiri menee alta eikä yli. Pari kertaa Hiiri oli ihan muissa maailmoissa ja juoksi esteen alle kun nenä oli maassa ja koira ei yhtään keskittynyt.

Tultiin siihen lopputulokseen että jos ei keskity niin autoon, tai sitten vaihtoehtoisesti koittaa herättää sen lelulla. Epäonnistumisesta ja alle menemisestä ei palkata ja rata loppuu siihen kohtaan heti.

8-11 meni kohtalaisesti, me otettiin ne esteet vasta sen jälkeen kun Hiiri oli ollut autossa hetken. 10 tuotti eniten vaikeuksia mutta tehtiin se takaleikkaus sillai että ensin otettiin se este erikseen ihan että Hiiri istui sen edessä, sitten pikkuhiljaa siirrettiin se Hiiren kulma niin että se lopulta hyppäsi sen esteen nätisti oikeassa kulmassa. Nytkin oli paljon ongelmia sen allemenemisen kanssa, mutta silloin ei vaan palkattu ja Hiiri oli koko ajan hanskassa, hän ei saanut hetkeksikään mennä mihinkään muualle.

Keppien kanssa meillä oli ohjurit, ja ensin Hiiri meinasi niitäkin mennä hitaasti ja haluttomasti. Sit kaivettiin vihdoinkin se lelu esiin ja onnistuin äänensävyllä ja lelupalkalla saamaan Hiiren menemään oikein innolla!

Lopuksi otettiin vielä 1-3 lelupalkkaajalla että jäisi hyvä fiilis reeneistä, ja Hiiri oli oikein vireessä.

Jotenkin on ollut nyt pari semmosta agilitytreeniä että en oikein tiedä mitä ajattelisin, ihan ihmeellisiä ongelmia on meillä ollut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti