torstai 15. elokuuta 2013

Torstain agilitytreenit

Taas tuli torstai ja kivat reenit jälleen! Alla rata!

Me otettiin ensin 1-6, ja jouduttiin aika paljon treenaamaan kolmosesta neloseen. Sen jälkeen otettiin 6-10, missä taas jouduttiin treenaamaan hiukan 8 ja 9.

Hiiri oli kovin yliaktiivinen taas alussa ja kävi ihan kierroksilla. Lopussa taas tylsistyi hinkkaamiseen hiukan, niin jätettiin loppuhinkkaus (11-15) tekemättä. Pääasia että Hiiri oppi sen takaisinkiertämisen mitä kolmosesteellä hinkattiin.

Taas kovin ongelmamme oli se että Hiiri on liian nopea, ja mä oon joko myöhässä, tosi myöhässä, ohjaan liian yli tai ali tai liian vahvasti tai ihan väärin.

Ensimmäisen rataosuuden aikana tosiaan ongelma oli kakkosputkesta kolmosesteen yli ja takaisin putkeen. Kouluttajan mielestä jaakotus kolmosesteen vasemmalla etupuolella oikealla kädellä on tehokkain maxikoiran kanssa ja olin täysin samaa mieltä. Kerran kroppani jostain ihme syystä valssasi kolmosesteen oikealle puolelle mutta ongelma on siinä se että etäisyys seiskaesteelle oli aika ahdas maxikoiralle JA putken kulmasta tuli silloin vaikeampi. Niin harjoiteltiin sitä jaakotusta. Ensin olin tosi myöhässä, kouluttaja sanoi että melkein paniikinomaisesti taisin muistaa miten tehdä jaakotus vasta hetken jumituksen jälkeen, ja oikeastaan tein vaan jonkun paniikkikäännöksen. Noh, sitten harjoiteltiin hitaammin kunnes hiffasin tehdä se ajoissa ja lopussa huomasin miten herkästi Hiiri reagoi, jos mä tein jaakotuksen aavistuksen edes liian ajoissa niin Hiiri pisti jarrut päälle ennen estettä ja kääntyi terävästi. Kyllä se osaa! Ohjaaajan eli mun pitää vaan treenata ja treenata!

Toinen ongelmakohta oli muuri, ei siksi että se on muuri vaan siksi että mun piti saada Hiiren huomio just oikealla hetkellä että se onnistuisi. Ytimekäs "tässä" toimii parhaiten MUTTA en saa kyykätä vartaloa kun yritän kiinnittää Hiiren huomiota koska silloin en ehdi jatkaa juoksua tarpeeksi nopeasti ja 9 jää haaveeksi vaan. Harjoiteltiin sitten mun tyhmä kyykkäys pois, ja sen jälkeen myös sitä että menin viistoon tarpeeksi syvälle ennen 9 että Hiiri tajusi sihdata sinne seuraavaksi.

A ei nyt ollut mikään ongelma. Hiiri taisi mennä sitä estettä ainakin 20 kertaa treenien ajan, eli joka kerta kun huomio hiukan herpaantui. Kontaktikoirani. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti