torstai 8. elokuuta 2013

Paluu arkeen ja agilityyn.

Tänään aloitettiin kertarysähdyksellä lomien jälkeen taas aksailemaan. Alla rata.


Aloitettiin nelosen ja vitosesteen kombosta, koska siinä on ehkä se haastavin ja uusin käännös meille. En nyt muista minkäniminen se liike oli virallisesti mutta sitä kutsuttiin sukaksi, koska liike meni vähän kun jos vetäisi itelleen sukan jalkaan. Periaatteessa siis koiran pistää menemään nelosta ihan normaalisti niin että ite oot esteen ja putken välissä, sitten vedät äkkiä sukan jalkaan eli molemmilla käsillä liike itteä päin ja käännyt oikealle juoksemaan keinulle. Tällä tavoin ei tartte mennä niin syvälle ja koira tajuaa mennä putkeen, sekä ehdit kunnolla keinulle.

Hiiri teki keinun sekä ennen että jälkeen sukkaharjoitusta, koska Hiiri Tykkää keinusta. En usko että tarttee enää huolehtia kovin paljon kontaktiesteistä, Hiiri menee ne innolla ja virheettömästi koska ne on kivoja.

Meidän sukkatreeni meni ihan jees, Hiiri tajusi homman äkkiä että pitää sinne putkeen mennä.

Sitten pidennettiin rataa niin että otettiin kepit vielä mukaan, ja Hiirihän muistaa keppejäkin ihan mahdottoman hyvin jo! Tosin meillä oli vielä ohjurit mutta niin kauan kun rytmitän vieressä kepkepkep niin Hiiri menee hyvin. :)

Tän jälkeen ruvettiin vetämään radan alusta eli ykkösestä. Ykkös ja kakkosesteen käännökset tuotti hiukan hankaluuksia, kun siinä piti tehdä jaakotus. Eli minä jätän Hiiren vinoon ykkösesteen taakse, olen itse putken suun edessä rinta samaan suuntaan kun koirakin, vasemmalla kädellä kutsuu, sitten käännös putkea päin että koira tajusi mennä sinne. Toivottavasti mulla ei mennyt termit sekaisin, muistaakseni toi oli jaakotus. :)

Putken jälkeen oli suhteellisen helppo rataosa koska sitä mentiin jo, keppejä harjoiteltiin vähän ekstraa.

Keinunjälkeinen este ja putkelle lähettäminen meni ihan takaleikkauksella, mutta 9 ja 10 tuotti sen verran päänvaivaa ja siinä vaiheessa Hiiri oli jo niin väsynyt hinkkaamiseen että suosiolla luovutettiin niitten kanssa. Sen sijaan otettiin kiva loppusuora, eli 14, 15 sekä 16 että Hiirellä jäisi hyvä mieli hyppyesteistä. Ja sehän oli ihan liekeissä kun kouluttaja siel kutsui sitä ja ite hetsasin sitä ennen 14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti