maanantai 3. kesäkuuta 2013

Maanantaitoko+muuta

Tänään aloitettiin noutoharjoituksella. Hiirellä menee nouto ihan siedettävästi tällä hetkellä, vaikka tänään ei kyllä ottanut kapulaa matalalta ja nosti päätä vähän huonosti. Niin meillä on nyt kotona liikkumiskuuri sen kapulan kanssa että saisin Hiiren liikkumaan paremmin ja luonnollisemmin sen kanssa.

Aloitettiin tunnistusnoudon harjoittelua, mulla on nyt kotona pikkuinen tunnistuskapula minkä pitäisi aina muistaa mukaan lenkille. Tähän asti tehdään niin että otan Hiiren sivulle, otan kapulan esiin ja hoen että hyvä oma hieno oma, sitten käsken odottamaan kun vien kapulaa piiloon, palaan koiran luo ja yhdessä mennään sitten kapulaa etsimään, käskynä "oma". Palkkaus siitä kun Hiiri nuuskii kapulaa vielä tässä vaiheessa, jossain kohtaa pitäisi saada sitä poimimaan sitä suuhunsa mutta kun norminoutokaan ei oo vielä siinä kohdalla että koira ottaisi ite maasta suuhun...

Harjoiteltiin myös ruutua, mitä ei olla pitkään aikaan tehty koska kotona ei ole tilaa tehdä sitä missään. Hiiri meni ihan hienosti ruudulle muttei halunnu pistää maahan siihen, koska se on sille vielä niin uusi juttu niin jouduin viemään sen takaisin sinne ruutuun ja sitten vasta maahan.

Lopuksi meillä oli äärimmäistä häiriötreeniä, toinen kouluttaja tuli häärimään ja kouluttaja sai siitä idean pitää häiriötreeniä koska sekä Hiiri että toinen koira haukahti sitä. Oli kilinää kalinaa ihmisiä käveli sinne tänne ja kolisi ja soittokelloja, oikeastaan kaikkea mitä ne kouluttajat vaan keksi. :D

Viime viikon tottiksesta ei tullut kauheesti myöskään kirjoitettua. Meillä oli ampumisreeni, ysimillisellä ammuttiin ja katottiin jos koira reagoi. Hiiri ei paikallaanmakuussa reagoinut YHTÄÄN! Meillä on vielä tekemistä seuraamisen kanssa, silloin huomasin että se menee meillä paremmin kun ei ole hihnaa, jostain ihme syystä. Yritin myös saada Hiiren syttymään hiukan A:estettä käyttäen, sain virettä hiukan nostettua. Olen myös käyttänyt enemmän ja enemmän lelupalkkaa kentällä.

Hiiren paikallaanmakuut ovat kyllä nyt aika hyvässä mallissa, eniten pitäisi saada se pirun seuraaminen toimimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti