torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesän viimeiset agilitytreenit ennen heinäkuun taukoa

Päivän agilitytreenit oli kiinnostavat. Alla on rata, lisäksi tehtiin vielä erikseen keppitreeniä. Paljon kivaa palautetta tuli, mm. neuvoja Hiiren haukkumiseen, koska se selvästi vie keskittymistä. Jatkossa siis palkkaan hiljaisuudesta agilitykentällä ja en anna käskyjä niin kauan kun Hiiri haukkuu, koska silloin se ei keskity.

Muutenkin pitää ottaa äänensävy mietintään, kannattaako Hiirelle ollenkaan olla ankara agilitykentällä? Meillä menee paljon paremmin jos äänensävyni on hilpeä mutta rauhallinen.Sain neuvoksi myös kuiskailla välillä, kun Hiiri on tosiaan ohjaajaherkkä. Ja tokoliikkeistä pitäisi päästä eroon, ei sivulletuloa enää ikinä koska silloin Hiiri menee kovasti vaan vasemmalla puolella.


Neljän esteen hyppysarja hermostutti mua, mutta aika turhaan. :) Hiiri irtoaa hienosti eteen jopa ilman mua, sitä voi siis lähettää ihan suoraan ykkösen edestä neloselle jos siellä on palkkaaja. Meni myös ihan hyvin kun ite juoksen vieressä, mutta mulla on tosiaan vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana. Ihan perus menemenemene toimii hyvin kun esteet on rivissä. Lopussa ei ees tarvitse huutaa hyppyä vaan jos nelosta ennen huutaa putkeen niin Hiiri menee esteen kautta sinne. 

Vitosputken jälkeinen käännös kutoseen piti harjoitella, ellen saanut Hiiren huomiota ja kontaktia niin ohi meni. Tässä kohtaa tuli harjoiteltua paljon äänensävyä ja haukkumista sekä lähtöä. Vedettiin nelosta, vitosta ja kutosta pari kertaa että sain Hiiren kunnolla napattua vitosen jälkeen kontrolliin. 

Huomattiin myös se että heti jos ei ole tekemistä niin Hiiri menee puomia, hienosti pysähtyen kontaktipinnalle. Ei ole epäilystäkään mikä on Se Lempieste.

Rengasta otettiin hiukan erikseen, koska Hiiri helposti skippaa sen tai sukeltaa sen alle. Tässä tuli PALJON harjoiteltua sen haukkumisen ja keskittymisen kanssa ja tämän esteen jälkeen Hiiri taisi tajuta jutun ja ei enää haukkunut melkein ollenkaan vaan keskittyi tekemiseen. Sitten kun Hiiri osattiin rengasta niin otettiin kutonen, rengas ja putki josta sitten puomille, minkä kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Puomista putkeen ja sit jouduttiin taas hiukan hiomaan sitä että Hiiri menisi ne neljä estettä toisinpäin, kun Hiiri menee mun mukana poukkoillen ja esteiden ohi jos huudan vaan hyppy hyppy. Mun pitää kehottaa sen irtoamaan MENEMENEMENE ja tällä kertaa se irtosikin, ainakin jos oli palkkaaja 14 jäljessä. 

Pussi oli Hiirelle helppo, ja sen jälkeen taidettiin ottaa se A kerran, koska Hiiri osaa kontaktit tosi hyvin jo. :) 

Keppejä treenatessa yritin alussa "väkisin" osoittaa Hiirelle keppejä, kouluttaja käski ottaa iisimmin ja vaan sanoa käsky "kepit" ajoissa, ja KAPPAS! Hiiri osasi itse mennä! Olen niin ylpeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti