torstai 13. kesäkuuta 2013

Agilitytreenit

Tänään hiottiin aika paljon esteitä ja mentiin pientä ja helppoa rataa.

Ensiksi treenattiin irtoamista, kolme estettä oli peräkkäin joista keskimmäinen oli okseri, ensin tutustuttiin okseriin ja otettiin se sieltä, sitten otettiin kahta estettä niin että koira sai edetä itse namipurkin luo ja lopulta lähetettiin koira putken kautta estesuoralle niin että se juoksi edessä ja hyppäsi kaikki kolme estettä. Hiiren kanssa ei ollut kauheasti ongelmia, vähän välillä yritti kiertää ne esteet. Kouluttaja kehotti käyttämään hierojalla, ettei se vaan johtuisi selkäjumista...

Sitten mentiin pientä helppoa rataa.

5 eli muuri oli siellä ihan vaan sitä varten että saataisiin reenata sitä Hiiren kanssa. Ensin se oli medikorkeudessa mutta Hiirellä ei ollut minkäänlaista ongelmaa niin nostettiin se sitten maxikorkeuteen ja silloinkin meni ihan hyvin. Ne siellä kentän laidalta huuteli että aika läheltä menee mutta ei se kaatanut sitä ja epäröimättä hyppäs. Nyt rupesin miettimään että voisikohan se ongelma olla jos muuri on kentän laidalla niin että näkyy vaan seinää sen takana? Koska sillä lailla se oli sekä epiksissä että muutoinkin treeneissä kun on ollut sen kanssa ongelmaa...

Muuten rata meni loistavasti, 4 jälkeen tein valssin muurille ja juoksin koiran kanssa ne kolme estettä (viime kierroksella otettiin myös 1 uudestaan lopussa). Puomin kanssa ei mitään ongelmia, valssi meni hyvin mutta huomasin että estesuoralla mun pitää olla tosi skarppina. Kerran Hiiri meinasi skipata 6 mutta kääntyi sitä kohti viime tingassa kun hoksasin ja sain "hyppy" käskyn huudettua siinä. 

Taas huomattiin sitä että Hiiri on tosi tarkka ohjauksen kanssa, heti kun sähellän liikaa niin homma menee pipariksi (esim. ei suostu menemään putkeen).

Lopuksi vedetiin kepit ohjureilla, ja siinä piti hieman harjoitella sitä tulokulmaa. Hiiri kyllä hakee kepit loistavasti jo ja osaa käskystä mennä oikeeseen, mutta minun pitää ohjaajana skarpata ettei tule liian jyrkkää kulmaa tai liian nopealla vauhdilla. Kepeillä pitää hidastella kovasti koska muuten Hiiri ryntää. :P Ja mun pitää aika paljon vielä kävellä vieressä tukena, muuten Hiiri fuskaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti