perjantai 3. toukokuuta 2013

Treeniä pukkaa

Pitkään aikaan en ole ehtinyt mitään kirjoittaa, saa nähdä jos mitään muistan.

Tokotreenit
Ollaan harjoiteltu vähän kaikenlaista ja se oikea kultainen keskitie Hiiren herättämiseen on ruvennut löytymään. Jos mä heti alussa komennan tiukkaan sävyyn ja sitten muutan sävyä kivemmaksi ja kimeämmäksi kun menee hyvin niin Hiirikin innostuu ja syttyy ihan hyvin. Pitää vaan olla tosi tiukkana alussa.

Nouto: Voidaan jo liikkua niin että Hiiri kantaa kapulaa. Tällä hetkellä tavoitteena saada sitä liikkumaan pari askelta sivulle koko ajan kapula suussa.

Kaukokäskyt: Ollaan aloitettu myös sitä että seisominen on mukana, mikä onkin suhteellisen haastavaa. Takapää kun ei juuri saisi liikkua. Käytän käskyjä "ylös" ja "alas" istumiseen. Maahanmeno ja istuminen on edistynyt, mutta edelleenkin pitää olla tosi tarkkana ettei se perse liiku.

Paikallaanmaku menee ihan hyvin.

Hyppy ja liikkeestä maahan sekä liikkeestä seis on meillä ihan hyvissä mallissa.

Ollaan myös tehty paljon häiriötreeniä niin että lähellä liikkuu ihmisiä tai koirakoita, ja siinä on vielä petraamista, joudun vähän liikaakin kiinnittämään Hiiren huomiota välillä.

Agility
Viime sunnuntai jäi väliin koska mulla oli mahatautia.

14.4 otettiin videoita niin niitä linkittelen tässä alla:
Rengasta jouduttiin aika paljon hiomaan...

21.4 harjoiteltiin valssia ihan urakalla. Se koituikin melko vaikeaksi koska Hiirellä on tapana hiihdellä melko itsenäisesti niin jouduttiin tosi paljon hiomaan niitä tiukkoja käännöksiä. Seuraavanlainen rata mentiin:

Putkien kanssa ei ollut ongelmia mutta se nelosen edessä tehty valssi vitosta kohtaan oli tosi vaikea koska koira pitää tosi tiukasti kääntyä nelosesteen jälkeen. Kouluttajan avulla saatiinkin Hiiri oikein kääntymään jo ilmassa, mutta sitä jouduttiin kyllä hinkkaamaan edestakaisin ja kauan! Hiiri olisi mielellään tehnyt loivemman kaarteen nelosen jälkeen ja minä en oikein ehtinyt vauhdissa mukana. Lopuksi menikin sitten ihan mukavasti. Eniten tuntuu kyllä siltä että mulla on ongelmia.

Tottistreenit
Tänään alkoi pelastuskoirien ohjattu tottistreeni ulkokentällä, ja ihan mukavaa oli. Alussa Hiirellä oli tuttuja vaikeuksia keskittymisen kanssa, mutta ekaa kertaa se myös haukkui kentällä. Jess, ainakin oli energiaa! Tiukalla komentamisella ja iloisella tekemisellä sainkin Hiiren toimimaan ihan mukavasti.

Seuraaminen: nakki kädessä=ei mitään ongelmaa. Kunhan saan Hiiren keskittymään. Käännöksetkin menee hyvin kunhan muistan kääntyä oikeeseen suuntaan. :P Hiiri oli oikein reipas lopputreeneistä.

Sivulletulo: ei mitään moittimista, kunhan pitää sen suunsa kiinni.

Paikallaanmaku: oli hiukan levoton ja haukkui välillä, mutta sain käytöksen ojennettua tömistelemällä tai huutamalla. Aika pitkään Hiiriparka makasi paikallaan kun kouluttaja puhui ja mietittiin asioita.

Luoksepäästävyys: pitää harjoitella sitä että Hiiri ois vähemmän innoissaan että jess, vieras ihminen, ja enemmän käskyn alla vaikka teenkin muuta (kättelen).

Luoksetulo: ihan hyvä, Hiiri oli innoissaan ja riensi suoraan luokse, ja tuli onneksi vielä eteen. En ehtinyt sitä kouluttaa pois ja hyvä niin, koska tottispuolella koiran nimenomaan pitää tulla siihen eteen.

Jospa me joskus päästäisiin BH-kokeeseen.

Huomenna on sitten tärkeä päivä, mennään MH-kuvaukseen Ikaalisiin. Tuon kameran mukaan varmuuden vuoksi mutta mulla ei ole kuvaajaa, että jos en saa ketään kuvaamaan niin tyydyn sitten kertomaan kuvauksesta ja näyttämään tulosta. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti