sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tokoilua ja tottista

Viime aikoina on tullut paljon tehtyä treeniä myös tokon ja tottiksen osalta. :) Olen ostanut Hiirelle vähän leluja ja ottanut niitä mukaan palkaksi hyvällä menestyksellä, jotenkin sitä kiinnostaa nyt lelut enemmän kuin koskaan!

Toko


Meillä on ruvennut menemään tokotreenit tosi hyvin! 

Paikallaanmakuussa uskallan jättää Hiiren niin että toinen koira on vieressä jopa niin että ite käyn piilossa. Hiiren paikallaanmaku on aika varmaa jo, ja yleensä toi on ihan hereillä ja kuuliainen koko ajan. 

Äänensävyn monipuolinen käyttö on myös tehonnut hyvin Hiiren alkujäykkyyteen, jos olen alussa tiukka ja äänensävyltäni innostunut heti kun menee hyvin niin koirakin toimii moitteettomasti. 

Seuraamista reenattiin häiriöllä siten, että oli täysinäinen namipurkki mitä piti kiertää ja koira ei saanut missään tapauksessa mennä purkille. Hiiri jopa uskoi yhden kiellon jälkeen! Sitten vaikeutettiin homma ja purkin jälkeen piti koira mennä maahan, se olikin vähän vaikeempaa kun Hiiri keskittyi enemmän namipurkkiin. 

Kaukokäskyjä taidettiin myös reenata, mm. seisomista ja Hiiren kanssa pitää olla todella tarkkana ettei se takapää liiku yhtään mihinkään.

Tehtiin myös ryhmäliikkeitä, kierrettiin ympyrää ja käännyttiin eri suuntiin ja koiraa pistettiin kiertämään yksitellen ympyrää ja muuta semmosta. Hiirellä meni nämä ihan hyvin.


Tottis

Paikallaanmaku on Hiirellä erittäin varma, ensi kerralla uskallan varmaan jättää liinan pois. Alussa haukahti pari kertaa ja piippasi mutta kun kielsin niin rupesi vaan katselemaan ympärinsä ihan rauhallisesti. Taisi olla kymmenisen minuuttia mitä paikallaanmaku kesti.

Luoksetulo on ihan jees, Hiiri tulee innolla eteen muttei tarpeeksi lähelle niin sitä pitää vielä reenata.

Seuraaminen on vähän niin ja näin. Huomasin että se meni paremmin kun en ollenkaan katsonut koiraa vaan tuijotin eteenpäin, mutta Hiiren keskittyminen kyllä herpaantuu aika paljon välillä.

Käännökset pitää harjoitella enemmän, niin että Hiiri koko ajan valppaasti seuraa muuten käännöksetkin jää huonoiksi.

Henkilöryhmä oli vaikea, Hiirellä oli selviä keskittymisvaikeuksia mutta lopuksi sain sen tehtyä ihan onnistuneesti.

Motivointi oli ihan kohdallaan, äänensävyt ja namit plus lelupalkka toimii ihan hyvin, joskus vaan Hiiren keskittyminen herpaantuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti