torstai 9. toukokuuta 2013

Hakutreenit ja agilitytreenit

Haku

Keskiviikon hakutreeneissä meillä oli ohjaajana yksi mun lemppareista. Treenattiin Hiiren kanssa metsässä taas jonkinverran hallintaa ja syvyyttä pistoihin. Maalimiehet löytyi ihan hyvin ja ilmaisu on loistava, vähän oli vielä vaikeuksia mennä tarpeeksi syvälle mutta kyllä se paljon helpommin jo irtosi.

Hallintaa varten sain hyvän ohjeen, en saa käyttää seuraa koska silloin pilaan tottiksen, kun haussa koiran "seuraaminen" on paljon löysempää eikä tartte ollakkaan niin tiukka. Jatkussa tulen käyttämään käskynä "mennään" mitä lenkeilläkin käytän silloin kun haluan että Hiiri kulkee mukanani.

Agility

Tehtiin erittäin haastavaa rataa kahdessa pätkässä, mikä mielestäni meni yllättävän hyvin.

Eka rata:
Tässä radassa yllätyin siitä miten tiukka toi lähtölinja voi olla estettä kohti. Ei tullut ajatelleeksi että noin jyrkästi voisi lähettää mutta sit kun mentiin niin Hiirihän meni kuin unelma! Vasta vitosputken kohdalla oli ongelmia, lähinnä sitä etten ehtinyt putkeen kunnolla ja käännökset meni päin metsää. Sitä hiottiin siis eniten ja lopulta tajusinkin. 

Putken jälkeen oli vielä kepit, tällä kertaa ihan minimiohjureilla! Keskeltä oli auki niin hiukan joudutiin harjoittelemaan niitä erikseen ennenkuin rupesi sujumaan. Kepeillä huomasin sen että Hiiri on TOSI tarkka ohjauksen kanssa, jos mä oon liian edessä jo menossa keppejä pitkin niin Hiiri ei mene vaan mun pitää vielä toistaiseksi olla ihan siinä näyttämässä alussa. Lopulta kyllä rupesi sujumaan tosi hyvin kepitkin.

Toinen rata:

Toinen rata koostui keppiharjoittelusta, putkeista ja keinusta. Alkueste ja putki plus kepit on samat kuin mitä ekassa radassa. Tässä ongelmana oli nimenomaan ohjaus, menin vähän sekaisin välillä. Keinulla Hiiri teki lentokeinut ekalla kerralla, koska meidän kouluttaja seisoi sen keinun vieressä ja minä ajattelin että se varmaan ottaa siitä keinusta kii. No ei ottanut. Niin keinua sitten vahvistettiin erikseen ja Hiiri ei ollut moksiskaan vaikka oli ottanut hiukan lentävän lähdön. :) Keinuharjoittelut on hyvissä mallissa kans, Hiiri jopa pysähtyy nätisti kontaktille!

Että semmosta. Loppua kohti huomasi että Hiiri väsyi kun hän ei meinannut edes putkiin enää irrota vaan näykki käsiäni ja räksytti vaan. Oli ehkä vähän liian pitkät treenit, mutta lopetettiin onnistumisella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti