torstai 30. toukokuuta 2013

Agilitytreenit

Pisin rata tähän asti!

Mentiin rataa niin että koira jätettiin ykkösessa vinoon, sitten sitä vedettiin esteen yli oikealla kädellä ja käännyttiin kakkosta päin näyttämään vasemmalla kädellä mistä sitten vedettiin koira kaarena kolmosen yli A: esteelle. A:n jälkeen astuttiin hiukan pidemmälle vitosen kulmassa (viikattiin sisään) että koira saisi taas suhteellisen vinon kulman koska keinu oli tiellä putken edessä mitä ei ratakartassa näy. Siinä piti tehdä semmonen vähän jyrkempi käännös että se keinu saatiin kierrettyä ja siitä sitten oikeeseen putkensuuhun, mikä oli kans joillekkin haastava. Putkesta seiskaan mentiin puomin kautta eli sisäkautta, yritettiin ulkokautta mutta siinä ei ehtinyt.

Meille kaiken vaikein oli ykkösen ja kakkosen välinen käännös. Hiiri ei ole vielä niin estehakuinen että osaa optimaalisessa vinokulmassa mennä, ja jos jätti vinousasteen liian väljäksi niin mulla oli vaikeuksia ehtiä mukana. Sitä sitten vähän hinkattiin, mutta kyllä se siitä. Kolmonen, A ja vitonen oli Hiirelle helppo, vaikka ite pelkäsin sitä vitosta kun piti ite leikata niin syvälle sinne A:n jälkeen että siihen vitoseen tulisi se tarpeeksi ylöspäin vino kurvi että koira kiertäisi sen tiellä olevan keinun. Keinu siis nökötti radalla vitosen ja kutosen välissä niin että keinunpuolikas oli siinä kutosen kohdalla suurin piirtein. Koiran piti siis tehdä kunnon V-kuvio vitosen jälkeen siihen kutosen aukkoon ja siinä koira helposti irtosi väärinpäin putkeen. Siinäkin olin Hiireen tyytyväinen, ei kertaakaan irronnut väärin putkelle ja muutenkin meni toi osuus hyvin.

Seuraava vaikea osuus oli 7 eli muuri plus 8 ja 9. Siinä yritettiin ensin ulkokautta mutta sitten tajuttiin että ei siinä ehdi niin menin sitten puomin vierestä ja sieltä olikin helppo heittää Hiiren yli kaikki esteiden. Jostain ihme syystä 9 oli vaikein, Hiiri meinas melkein aina syöksyä sen ohi suoraan puomille koska puomi on niin kiva. :)

Ihan kiva treeni, loppua kohti huomasin että Hiirtä rupesi väsyttämään niin osasin lopettaa ajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti