maanantai 11. maaliskuuta 2013

Reeniä pukkaa...

Viime viikosta jäi tokoreeneistä kertomatta. Noh, ei me kai mitään erityistä, liikkeestä seis ja maahan, jättöliikkeitä yms.

Sunnuntaina jatkettiin agilityn alkeisjatkokurssilla, ja jännää oli. Aloitettiin harjoittamaan keinua, Hiiri meinasi kyllä tehdä kunnon lentokeinun kun on hullu rämäpää ja innokas, eli jouduin kunnolla jarruttamaan menoa. Kyllä se siitä, mitään se ei kyllä pelkää toi koira.

Sitten tehtiin pientä rataa osissa, kun osoittautui aika vaikeaksi mennä putkeen. Aluksi oli kaksi hyppyä, minkä kans Hiirellä oli hiukan lämmitysongelmia, mokoma koitti skipata sen ekan ja karata suoraan purkille, että siinä jouduttiin hetken vääntämään ennenkuin sain menemään oikein. Renkaan kanssa ei ollut mitään ongelmaa vaan se meni leikiten, jopa etäisyydeltä. Sen jälkeen mentiin kepit ohjureilla, ja senkin Hiiri on jo älynnyt oikein hyvin, MUTTA. Ongelmia tulee kun ite yritän mennä keppien vasemmalla puolella, silloin Hiiri ei oikein tajua yhtä hyvin kuin jos meen oikealla puolella. Vähän aikaa siinäkin väännettiin mutta päätettiin että näin alkuun ei tartte sitä vasemmanpuolista vääntää. Keppien jälkeen oli hyppy ja putki vielä, ja ekaa kertaa Hiiri meni aivan loistavasti putkeen ilman mitään patistamista!

Lopuksi sitten mentiin kepit+hyppy+putki pienenä ratana ja hyvin se meni, tuskin pysyin ite mukana kun piti keppejä "ulkokautta" kiertää. Tulee kohta se ongelma etten pysy vauhdissa mukana. :D

Tänään oli sitten taas tokoa, tehtiin kontaktiharjoituksia, sivullemenoa, erinäisiä ryhmäjuttuja, noutoa, kaukokäskyjä... Kaikkea siinä ehdittiin. Läksyksi häivyttää kokonaan käsimerkki pois jättöliikkeissä (liikkeestä maa, liikkeestä seis ja liikkeestä istumisesta) sekä harjoittaa kaukoja sillai että hitaasti vien sen namikäden ylös istumisessa. Ja noutoa sillai että yritän häivyttää sen kuonoa tukevan käden pois. Saa kattoa miten tää meidän läksy menee.

Jäin myös hetken juttelemaan kouluttajan kanssa reenien jälkeen tästä meidän motivaatio-ongelmasta, Hiirihän edelleen nuuskii paljon ja sen sijaan että mä sytyttelen sitä hihkuttamalla niin pitäisi saada se yhteistyö toimimaan auktoriteetilla. Puhuin myös siitä Hiiren komentamishaukkumisesta ja uskonpuutteesta. Asia pistettiin mietintään, josko jollain tapaa saisi Hiiren ruotuun, esim. vesisuihkulla ja kiellolla. Hihnanyppiminen ja semmonen ei ehkä toimi kun Hiiri nyt on semmonen kovakallo. Saa katsoa mitä me keksitään. Vesi voisi kyllä olla semmonen joka hetkauttaisi sitä koiraa koska se muistaakseni toimi silloinkin kun Hiirellä oli haukkuongelmaa vuotiaana. Noh, ainakin asialle ehkä yritetään nyt tehdä jotain, koska tällä hetkellä Hiiri tekee työtä tasan vaan silloin kun Hiirtä huvittaa eikä siksi koska mamma käskee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti