sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Agilityä

Taas koitti agilityreenit, tällä kertaa opittiin valssia ja vahingossa tuli opeteltua myös persjättöä (tein sen nimittäin automaattisesti kun piti valssata). Mentiin pientä rataa missä oli hyppyjä ja putki ainoastaan. Ennen rataa kerrattiin A:ta ja huomasin että pitää olla tosi tarkkana Hiiren kanssa ettei hän hyppää kontaktia ylösnousussa. Mennään nimittäin hiukan vauhdilla. Pitää varmaan harjoitella "hidas" käskyä A:n kohdalla.

Alla on tänpäivän rata:

Ensin valssattiin ihan ykköstä käyttäen, ja siinä oli toki vaikeus sekin että putki saattoi imaista jotkut koirat sisäänsä. :) Hiiri ei tainnut kertaakaan mennä omin luvin putkeen, mutta alussa kyllä juoksi riemurallia ja haukkui kauheasti ennenkuin sain kontrollia. Valssattiin molempiin suuntiin ja se oli yllättävän vaikeata! Valssissa siis tekee sillai että ohjaa koiraan esteelle vaikkapa koira oikealla ja oikealla kädellä osoittaa, sitten kääntyy ite oikealle kans niin että koira tulee takaalta ja palkkaantuu vasemmalta kädeltä. Itse tavallaan siis pyörähtää ympäri ottamalla askel taaksepäin.

Sitten kokeiltiin koko rataa, ja äkkiä huomasin että Hiiri ei enää tarvitse kannustusta putkeen niin siinä pystyi nopeammin liikkumaan putken ulostuloa kohti, missä piti sitten valssata kolmosestettä kohti. Noh, mulle tuli persjättöjä pari kertaa ennenkun hoksasin jujun, sitten mulla ilmeni ongelmana se että käännyin liian aikaisin ja juoksin takaperin. :D On se vaikeeta. Kyl mä sit taisin pari valssia saada aikaiseksi siinä putken ja kolmosen välissä. 

Nelonen eli viimeinen este oli kans haastava, joko olin liian edellä tai liian kääntynyt oikealle kun koira ei ensin hoksannut koko estettä vaan liimautui muhun. Lopussa kyl saatiin mentyä koko rataa kunniolla, tosin hieman verkkaisesti kolmosen ja nelosen kohdalla.

Huomattiin kouluttajan kanssa että Hiiri on aikas ohjaajaherkkä, heti kun teen jotain epäselvästi niin homma menee pipariksi kun Hiiri reagoi niin salamannopeasti. Pitää taas ohjaaja ottaa jäitä hattuun ja rentoutua ja ajatella enemmän niin rata sujuisi paremmin. Mutta kyllä tämä tästä, ihan tyytyväinen olen.

Koiraa lämmition kunnolla, itteäni ei. Pitäää muistaa tulevaisuudessa verrytellä ennen, nyt on taas oikea reisilihas venähtänyt, meni kun rataa väännettiin ja valssattiin. :D Tai yritettiin valssata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti