maanantai 25. helmikuuta 2013

Sunnuntaiagi ja uutuutena maanantaitoko

Taaskin kerran oli agilityä. Mentiin aika paljon eri esteitä, toisella puolella hallia oli pussitreeni ja pikku rata, toisella puolella oli rengas, helpotettu puomi ja kepit.

Pussi meni mielestäni hyvin, se oli kääritty ylös tietty ettei osunut koiraan ja ekaksi kerraksi oli aivan loistavaa, Hiiri taisi luulla että se on putki. :) Katotaan miten pussitreeni lähtee tästä etenemään.

Pieni rata koostui neljästä hypystä ja putkesta.Rata meni loistavasti, tehtiin ensin alkuhypyt kerran, sitten alkuhypyt ja putki kerran ja lopuksi vedettiin koko rata läpi kolmisen kertaa. Mä olin "mukana" ohjaukseni kanssa koko ajan, Hiiri tajusi mennä jopa putkeen ihan sujuvasti ja meillä oli kivaa. :)

"Helpotettu" puomi tarkoittaa sitä että puomin lankut on nostettu minikorkeuden pöydälle ja sitä sitten mentiin. Ensin mentiin alajuoksu kerran ilman mitään ongelmaa, Hiiri osaa jo pistää etutassut hiirimaton päälle kiitos naksuttimen niin hän jää hienosti 2on2off asentoon joka ikinen kerta. Me vedettiin koko puomi sitten monta kertaa ja vauhdilla, kun sehän on meille loppujen lopuksi aika helppo ja kiva juttu.

Rengas meni kans aivan loistavasti, Hiiri tietää käskyn ja osaa jo kauemmaltakin mennä renkaan läpi.

Kepeissä meillä oli ekaa kertaa käytössä ohjurit, eli semmoset lötköt muovikepit mitä käytetään verkon sijaan. Ei mitään ongelmaa, sanoo Hiiri ja meni kepit nätisti. Kaikenkaikkiaan ihan kivat agireenit.

Eilen sit kun tulin kotiin niin huomasin facebookista että tutussa koirakoulussa olisi vapaita tokopaikkoja alo/avo ryhmään joka alkoi TÄNÄÄN. Siellä sitten käytiin, ja ei kyllä kaduta. :D Kuusi muuta koiraa ja tuttu sisätila, eli Hiiri toimi jotenkuten. Ei ainakaan räksyttänyt koko tunnin, lähinnä vinkui turhautumista kun joutui odottamaan.

Alussa tehtiin ihan vaan kontaktiharkkoja, ja Hiirellähän oli nenä maassa aika pysyvästi alussa kun on kivasti hajua kokolattiamatossa. Sain kummiskin kontaktin aina välillä. Kouluttaja kysyi mitä palkkoja me käytetään ja käski ottaa namipurkkia mukaan, haluaa nähdä miten Hiiri reagoi ns. "hakupurkkeihin". Ihan kelpo idea mun mielestä, ehkä purkkien avulla saisi Hiireen vähän intoakin!

Seuraavaksi harjoiteltiin noutoa, mitä me ei olla yli puoleen vuoteen ees tehty Hiiren kanssa. Eihän se mennytkään niin loistavasti, nyt pitää kotona reenata sitä pitämistä, eli se että Hiirellä pysyisi kapula suussa edes hetkeksi. Pitää olla nopea ja ensin pistää kapulaa suuhun, kehua ja samalla hokea sitä "pidä" ja sit vapauttaa ennenkuin Hiiri päästää kapulan irti. Note to self: reenaa.

Reenattiin paikallaanmakua, mitä menee ihan hyvin meillä jo, Hiiri ei lähde vaikka on vieraita koiria lähellä ja pysyy ihan hyvin lyhyen ajan. Rupeaa kyllä helposti vinkumaan turhautumistaan ja siitä ei ole pitkä matka haukkumiseen.

Seuraavaksi tuli kaukokäskyt, mitä me ei myöskään olla hetkeen reenattu. Saatiin neuvo palata hiukan taaksepäin kehityksessä, Hiiri nimittäin ponnahtaa eteenpäin kun nousee istumaan eli nyt pitää tehdä taas namikädellä sitä taaksepäin työntämistä. Maahanmeno on parempi meillä.

Reenattiin myös liikkeestä maahan, mikä on meillä jo liki täydellinen. Mua käskettiin pistämään sen käsimerkin pois, eli ohjaajalla kädet sidottu selän taakse. :D Sitä pitää kans viikon aikana reenata.

Runsaasti läksyjä siis meillä. Ensi sunnuntaina loppuu agilityn alkeiskurssi, saa kattoa mitä jatkoa ne meidän kouluttajat ehdottelee. Toivottavasti saadaan sitäkin jatkaa mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti