lauantai 15. syyskuuta 2012

Iltalenkin synnyttämä idea

Tässä kun sitä BH:ta olen nyt illan aikana pohdiskellut niin tuli uusi idea: Hiirihän yleensä lenkillä tms suhtautuu aika välinpitämättömästi muhun, etenkin jos yritän tyrkyttää namia ja reenata.

Niinpä keksin semmosen jutun kun "räjähdysmäinen" reeni. Riehun koiran kanssa, sit vaadin siltä jonkin liikkeen, ja palkaksi riehun taas. Kokeiltiin seuraamista tällä tavalla ja se meni PALJON paremmin kuin namilla. Sivuoireena tietty haukkuminen, jonkin verran komentaminen ja näykkiminen.

Mun pitää miettiä tätä, se olisi tosi tehokas tapa reenata jos vaan Hiiren saisi joka kerta syttymään ja sillai ettei liikaa rupee riehumaan. Homma ei saa mennä överiksi niin että koira kilahtaa. Se voisi toimiakin, jos ite oppis olemaan semmonen räjähtämäisillään oleva pommi joka sitten hetkeksi räjähtää palkkana. Tämä tietty vaatii koiralta sitten kans itsehillintää, että pystyy kunnialla tekemään sen liikkeen eikä kilahda leikkimisen toivossa.

Hallittu räjähtäminen, heh. :D Pitää ehdottomasti katsoa josko tätä pystyisi kehittämään niin että oikeesti toimisi kentällä ja että koira saisi aktiiviseksi. Meillä kun yleensä noitten toko ja tottishommien kanssa se ongelma on siinä että Hiiri kyl tekee asioita mutta PIIIIITKÄLLÄ viiveellä ja toooosi hitaaaasti. Tällä menetelmällä saisi lisää vauhtia touhuun ja ehkä vähitellen jopa namipalkka kokonaan pois (lopuksi voisi ottaa ihan super-riehuminen lelun kanssa).

Katotaan miten tää kehittyy, se vaatii aika paljon multa ohjaajana mutta saattaa olla meille ihan hyvä tapa saada seuraaminen ja kaikki muut BH-liikkeet ruotuun (tai suurin osa, tätä en varmana käytä sitten paikallaanmakuun koska koira ei taatusti pysy kauan paikalla jos käy kierroksilla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti